Radio Karat Aku

Monday, May 24, 2010

Ke Mana Saya Menghilang?

Bismillahirrahmanirrahim....

Assalamualaikum.....

Dah lama rasanya x tulis blog....mmmmm...ada jugak yang tnya ke mana Nab mnghilang? Thanks ye....coz still ingt lagi kat Nab and sudi jenguk2 blog yang x seberapa ni.... Well, Nab tak ke mana pun. Still ada kat Malaysia ni lagi. Cuma Nab agak sibuk sket semenjak dua ni....nak selesaikan praktikum....urusan hal2 maktab....proposal tesis.....masalah ngan kekasih yang x dianggap "kekasih" lagi....dan kebetulan pulak mak Nab jatuh sakit...mmmm....mmg agak serabut la kepala otak ni. Tension tu jangan cerita la....Hanya Tuhan je yang tau...

Tapi Nab anggap semua tu sebagai ujian dari Allag s.w.t....Nab yakin dengan jalan yang diberikan kepada Nab dan Nab yakin dengan segala yang telah diaturkan Allah adalah yang terbaik buat Nab. Pahit manis bergelar hamba Allah, anak perempuan, guru, kawan dan kekasih memang banyak mengajar Nab erti kesabaran dan kecekalan dalam hidup.

Nab bukanlah dilahirkan dalam keluarga yang kaya. Justeru, Nab perlu bekerja keras untuk hidup dan masa depan Nab.....Nab juga tidak dilahirkan dengan rupa paras yang sempurna...Kerana itu, Nab perlu tabah hadapi segala kata hina atau usikan rakan2 mahupun orang2 di sekeliling Nab tentang kekurangan Nab ni.....

Berbalik semula kisah blog Nab ni, insyaAllah...Nab ingin menulis kisah2 yang boleh membawa teladan kepada semua yang membaca....Semoga cerita Nab bukan sahaja sekadar hiburan di masa lapang tetapi juga boleh dijadikan pengajaran untuk kehidupan.... InsyaAllah..... =)

2 comments:

mimiette said...

SELAMAT KEMBALI. =)

Cik Nab said...

tq kak sham...nnt kan cerita i ye....=)